Jury op het beeldscherm

9 cleantech startups geselecteerd voor de accelerator van 2020 – 2021

De lineup voor ons programma van 2020 – 2021 is bekend! Tijdens de selectiemiddag op donderdag 26 maart zijn 9 veelbelovende startups geselecteerd voor ons programma in 2020 – 2021. Het komende jaar gaan we ze helpen met bedrijfskundige (gast)colleges, individuele coaching èn we introduceren ze in ons netwerk van launching customers, financiers, kennisinstellingen en andere partners.

Dit is zijn de cleantech startups voor 2020 – 2021

  • Dairy Applications: Online voermanagement pakket voor de melkveehouder.
  • Dungse: Ontwikkelt nieuwe duurzame en circulaire materialen uit koemest.
  • Eatcup: In de eatcup kun je rustig van je eten genieten terwijl je onderweg bent!
  • Fertipaq: Een zuivere biozwavel als meststof voor koolzaad, maïs, tarwe, aardappels, uien, koolsoorten, fruit etc.
  • Popken Mechatronica: Sensortechnologie voor de tuinbouw en akkerbouw.
  • Pyrolyze: Mobiele pyrolyse installatie waarmee uit afvalplastics zwavelarme diesel, nafta en gas kan worden gewonnen.
  • Powerchainger: Online platform dat ervoor zorgt dat iedereen kan bijdragen aan de transitie naar een duurzame maatschappij èn daarvoor wordt beloond.
  • Sensoty: Maakt de klimatologische en omgevingsinvloed op de kwaliteit van de groene ruimte inzichtelijk. Zo kunnen overheden en organisaties efficiënter hun groen versterken en herstellen na publieksevenementen.
  • Wasted: Een rewards based app die millennials helpt met de bestrijding van plastic vervuiling, door hen te belonen voor hun plastic vrije acties.

Meer informatie over deze startups.

De jury, bestaande uit Henk Split van YnBusiness, Carl Schultz van Paques, Diederik Jongema van FOM en Anne Been van Enablemi, beoordeelde de startups op een aantal belangrijke criteria. Denk aan kansen op de markt, bijdrage aan een duurzame wereld en geschiktheid voor de BeStart accelerator. ‘Hoewel de pitches via videoconferencing werden gehouden, waren ze van hoge kwaliteit,’ lichtte projectdirecteur Ronald Wielinga aan het einde van een intensieve middag toe. ‘We waren enorm onder de indruk van de creativiteit en het enthousiasme van de bedrijven en hebben weer prachtige startups kunnen selecteren. Het komende jaar gaan we hen helpen om grote stappen te zetten!’

Waarom juist doorgaan in tijden van Corona?

Het accelerator programma begint ondanks de Corona crisis gewoon in april met een online kennismaking en de start van het individuele coachingstraject. ‘Júist in deze tijd moeten we met ons netwerk kwetsbare organisaties, zoals startups, ondersteunen,’ concludeert Ronald Wielinga. ‘Het maken van de juiste bedrijfsstrategische keuzes is nu belangrijker dan ooit. Wij staan daar in ons kennisprogramma en de coaching uitgebreid bij stil en staan natuurlijk ook voor onze alumni klaar met raad en daad.’