BeStart alumnus Recell® maakt klimaatneutrale productie mogelijk

Wat als je het gebruik van aardolie kunt verminderen, doordat je nieuwe producten maakt van afval? Voor Erik Pijlman, die in 2017 met KNN Cellulose meedeed met ons cleantech accelerator programma, is het een levensmissie.

Zijn KNN Cellulose merk Recell heeft inmiddels zeven medewerkers en een eigen website. Edwin Loman, die onlangs als accountmanager voor Recell begon, heeft de taak om het merk nog steviger in de markt te zetten.

Marktleider in de tertiaire cellulose

Edwin licht toe: “Recell is een cellulose grondstof waarmee onze klanten op een klimaatneutrale manier verschillende producten kunnen maken. We herwinnen de zogenaamde tertiaire cellulose uit huishoudelijke en industriële afvalstromen en maken daar de nieuwe grondstof Recell van. Hiermee kunnen onze klanten wegen, tuinbanken, verf en schoonmaakmiddelen maken op een compleet circulaire manier. Dit is heel interessant voor onder andere de infra sector, maar ook voor de kunststofindustrie, de agro tak en de chemische industrie. Het wereldberoemde fietspad van wc-papier in Jelsum, dat in 2016 werd aangelegd, is een mooi voorbeeld van de manieren waarop Recell kan worden toegepast. Recell® won ook de “Biocomposite of the year 2019” met haar tuinbank” (zie afbeelding).

Sinds de oprichting van Recell in 2015 is het merk nu bezig met een opmars in de markt. “Ik ben aangenomen met de opdracht om Recell als sterk herkenbaar merk in de markt te zetten en we hopen daarmee de rol van marktleider in de tertiaire cellulose te bemachtigen,” vertelt Edwin. “Ons product vervangt een deel van de aardolie behoefte en is daarmee een krachtig middel in de circulaire economie. Op dit moment ontwikkelen we Recell® naar een breder platform met strategische ketenpartners zoals afvalverwerkers, waterschappen, kennisinstellingen, de Bouw&Infra Sector en de chemische industrie. Want als we daadwerkelijk tot klimaatneutrale productie willen komen, zullen we heel goed met elkaar moeten samenwerken. Of het nou gaat om de afvalindustrie, de maakindustrie of de wetenschap: we hebben alle schakels hard nodig.”

BeStart heeft een stevig netwerk van cleantech partijen in de regio

Een prachtige ontwikkeling voor deze cleantech alumnus, waar BeStart een steentje aan heeft mogen bijdragen “BeStart is goed in staat om ondernemers in de dop de goede richting in te zetten,” licht Erik Pijlman toe. “Zelf ben ik door BeStart veel meer een klantgeoriënteerde benadering gaan toepassen. Dat we Edwin nu heb aangetrokken als accountmanager voor Recell is daar een mooi voorbeeld van. Verder krijg je door BeStart een stevig netwerk van cleantech partijen in de regio. Ik heb nog steeds goed contact met BeStart zelf en de initiatiefnemers.” 

Ben je geïnteresseerd in klimaatneutrale productie? Heb je ideeen, wil je doorpraten over de mogelijkheden van Recell of samenwerken? Edwin Loman praat er graag met je over door. “Met onze tertiaire cellulose bestrijken we een megagebied van mogelijkheden,” licht hij toe. “Ik wil graag met zoveel mogelijk mensen spreken die interesse hebben in klimaatneutrale productie, vanuit welke hoek dan ook . Want hoe je het ook bekijkt, we hebben elkaar hard nodig: van leveranciers, tot de infra, de maakindustrie en de wetenschap. Alleen samen kunnen we echte stappen maken in de klimaatneutrale keten.”

Meer informatie over Recell

Edwin Loman
Account manager
06-30 85 26 34
e.loman@recell.eu