BeStart gaat zich ook richten op MKB-bedrijven

Het is tijd voor iets nieuws! Naast ons accelerator programma voor cleantech startups, dat we dit jaar alweer met onze vijfde jaargang doorlopen, willen we ons na de zomer ook gaan richten op innovatieve mkb-bedrijven.

Projectleider Ronald Wielinga licht toe: “Op dit moment zijn we hard bezig met het in detail uitwerken van het plan. Hoe succesvol en innovatief MKB’ers ook zijn, we zien dat nieuwe ideeën voor innovaties bij vaak op de plank blijven liggen. Simpelweg omdat de business (terecht) meer prioriteit krijgt. Tegelijkertijd zijn deze innovaties essentieel voor de toekomst van het bedrijf. In een MKB-accelerator willen we hen helpen om kansrijke cleantech innovaties snel en efficiënt op de rit te krijgen. Veel sneller dan dat ze dit zonder BeStart kunnen. Het programma bevat dezelfde elementen als onze succesvolle accelerator voor startups. Alleen dan in een groep die allemaal in een vergelijkbare situatie zitten.”

Afgelopen weekend verscheen in de Leeuwarder Courant een mooi artikel over onze plannen. En daarnaast komen ook onze succesvolle alumni, Erik Pijlman, Michiel De Groot en Wilco Dijkstra aan het woord. Je kunt hier de pdf bekijken!