BeStart coach Frans Nauta spreekt aanwezige startups en netwerk toe bij DEMO-Day 2017

Erop of eronder! 3 september BeStart DEMO-Day

Op maandag 3 september vindt wederom een BeStart DEMO-Day plaats in Leeuwarden. Een spannende èn spectaculaire dag voor de startups die aan BeStart 3 deelnemen, maar ook voor de netwerkpartners die de bijeenkomst bijwonen.

De acht deelnemende circulaire startups uit Noord-Nederland hebben sinds maart 2018 hard gewerkt om hun potentiële marktsegmenten in beeld te brengen en hun product-idee hierop af te stemmen. Hierbij zijn ze intensief begeleid door twee ervaren BeStart coaches tijdens een tweedaagse bootcamp, drie follow-up werksessies en individuele coaching.

Hulpvraag van startups

Tijdens de DEMO-Day presenteren de startups in vijf minuten hun voortgang aan het BeStart-netwerk. Ze sluiten hun pitch af met een ASK. Dat is een hulpvraag aan het publiek over datgene wat ze op dat moment het meeste nodig hebben. Dit kan bijvoorbeeld gaan over introducties bij potentiële klanten, het vinden van investeerders en hulp bij ingewikkelde puzzels op het gebied van aanbestedingsprocedures, juridische vragen of subsidieregelingen.

Naar volgende fase van ontwikkeling

Ronald Wielinga, directeur van BeStart, kijkt zoals elk jaar weer uit naar de DEMO-Day: ‘Tijdens de DEMO-day komen eigenlijk alle facetten van het BeStart programma samen. Tijdens de 5 minuten pitch zie je de voortgang die de startups de afgelopen maanden hebben gemaakt. Deze is bijna altijd erg indrukwekkend. Dit gecombineerd met de bereidheid van het netwerk om deze startups te helpen naar de volgende fase in hun ontwikkeling. Fantastisch!’

De DEMO-Day is de officiële afsluiting van de eerste fase van BeStart ronde 3: Think. Hierna begint de Check-fase, waarin de cruciale validatie van de business concepten zal plaatsvinden. Hierbij zullen ook een paar nieuwe startups aansluiten, wat vast en zeker weer een frisse dynamiek met zich meebrengt.

Wat, waar, wanneer

3 september 2018
15:00 – 17:00 uur (met aansluitend een netwerkborrel)
Omrin, Hidalgoweg 5, Leeuwarden

Wil je de bijeenkomst bijwonen? Dat kan. Meld je dan aan bij Ronald Wielinga (projectdirecteur) via ronald@bestart.nl of 06 – 12 13 88 76.

Deelnemende circulaire startups aan de DEMO-Day

  • Acquaint – een smart monitoring systeem voor riool- en waterleidingen om slimmer onderhoud te kunnen plegen.
  • EcoZuil – een educatieve 3D print & plastic recycle-zuil.
  • Feedtuber – flexibele opslag en bewerking van biomassa.
  • Living Foods – grootschalige en functionele valorisatie van visreststromen naar waardevolle toepassingen.
  • LocalWise – een circulair en stijlvol alternatief voor de Dixie op festivals.
  • Loofy’s – een circulaire beauty box voor B&B verhuurders.
  • SusPhos – fosfaat terugwinnen uit fosfaatrijke afvalstromen.
  • Sustainable Eyes – duurzaam drinkwater uit de lucht.