BeStart netwerk

BeStart DemoDay: line-up voor 2019-2020 bekend!

Afgelopen maandag was er weer een BeStart Demoday. Een afsluiting voor de startups die afgelopen jaar hebben deelgenomen en tegelijkertijd de selectiedag voor de startup kandidaten die zich voor het komende jaar hadden ingeschreven.

Voor een volle zaal van bedrijven en overheden die willen samenwerken en innoveren, pitchten een kleine twintig startups hun cleantech innovatie. Van wifi-netwerken tot micro-organismen en van recycling tot tuinbouw en paddestoelen, de meest uiteenlopende onderwerpen kwamen voorbij. Wat de pitches met elkaar gemeen hadden was de ongekende kwaliteit, creativiteit en professionaliteit.

In onderstaand vlog krijg je een impressie hoe het eraan toeging.

Vlog: een impressie van de BeStart DemoDay

Netwerken met bedrijven in de regio

Voor de startups was de dag een uitgelezen kans om in de picture van de aanwezige netwerkpartners te komen. Als er iets is dat je als beginnend bedrijf nodig hebt, dan is het wel een netwerk. Mensen die je willen helpen met het vinden van productiepartners, launching customers, founding partners, investeerders, subsidies, en ga zo maar door. Als je niet weet waar je moet zijn, en geen ingang hebt, kan het behoorlijk lastig zijn om met de juiste persoon aan tafel te komen. Ons betrokken en groeiende netwerk helpt de startups daarbij, wat enorm versnellend werkt.

Bertwin Kampman van IPF: “De kracht in deze regio is dat we elkaar versterken. Samen creëren we bij BeStart het momentum, waardoor startups naar Noord-Nederland komen en hier blijven.”

Unieke inkijk in duurzame innovaties

Ook voor het aanwezige netwerk was de DemoDay een belangrijk moment. Zo’n dag geeft je namelijk een unieke inkijk in de innovaties die in het noorden van het land op komst zijn. Daarnaast sta je als netwerkpartner vooraan in de rij als je wilt samenwerken met een startup om je eigen bedrijf of product verder te brengen.

Anna van Nunen van Innofest: “Voor mij was de DemoDay een hele leuke mix van nieuwe startups en oude bekenden, die bijvoorbeeld ooit een pilot met Innofest deden. Heel mooi om te zien hoe zij bij BeStart de volgende stappen maken.”

Geselecteerde startups

De volgende startups zijn voor het programma van 2019-2020 geselecteerd. Bekijk de startup-pagina voor meer informatie en contactgegevens.

  • EV-Biotech
  • Fryslan Fungies
  • SG Papertronics
  • Greatwaves
  • CE-Line B.V.
  • ViviMag
  • Greencovery
  • WaterKnight

We kijken er ontzettend naar uit om deze startups het komende jaar te ondersteunen bij datgene wat ze nodig hebben om hun groei te versnellen. Op de agenda van 2019-2020 staat welke dagen er het komende jaar op het programma staan. Zet alvast de volgende BeStart DemoDay in je agenda: 16 september 2019. Die wil je echt niet missen!

Hylke van de Kamp van EcoZuil (alumnus BeStart 3): “BeStart biedt je de perfecte tools voor de opstartfase van je bedrijf. Ze weten precies wat je nodig hebt! Mij hebben ze met name kunnen helpen met de vermarkting van mijn product.”

Foto’s DemoDay

[metaslider id=”1421″]

Aan alle startups die hebben gepitcht, aan de aanwezige netwerkpartners, de jury en natuurlijk Omrin die de bijeenkomst perfect heeft gehost: hartelijk dank voor jullie inzet en betrokkenheid! Geweldig dat we met zijn allen zo hard werken aan duurzaamheid en innovatie in onze regio!