Programma 2019-2020 begonnen met intensieve bootcamp

We zijn onderweg! Afgelopen maandag is ons accelerator programma 2019-2020 begonnen bij Wetsus in Leeuwarden. Acht cleantech startups werkten tijdens de bootcamp 2-daagse aan hun propositie, martksegmentatie en financieel model. Startup coaches Hans Westerhof en Frans Nauta begeleidden de startups.

Vlog van Michiel De Groot en Wander Oele van Fryslân Fungies

Michiel De Groot en Wander Oele van Fryslân Fungies, willen bij BeStart hun product (oesterzwammen op koffiedik op locatie kweken) verder uitwerken en opschalen. Bekijk in dit vlog hoe de bootcamp hen daarbij helpt!

Door een mix van inhoudelijke colleges, sparringsessies met andere startups, werksessies en presentaties, werden de kersverse deelnemers bestookt met vragen over hun onderneming. Dit alles met het doel om focus en richting te krijgen, zodat er zo snel mogelijk klanten kunnen worden geworven en geld kan worden verdiend. Uiteraard met producten die een duurzame bijdrage leveren aan klimaat, milieu of energiebesparing.

Onderwerpen van de bootcamp

  1. Founder’s dream: wanneer is jouw startup eigenlijk een succes? En is jouw co-founder het daar ook mee eens?
  2. Je deal: wat verkoop je aan wie voor welke prijs?
  3. Marktsegmentatie en niche-markt: waar ga je je in eerste instantie op richten?
  4. Customer Value Proposition: welke waarde voeg je toe voor de klant?
  5. Business model en financieel model: hoe verdien je je geld?
  6. Klimaat impact: wat heeft jouw onderneming voor impact op de omgeving?
  7. Concurrentie: wat doe jij beter dan je concurrent?
  8. Potentiële klanten: hoe ga je het gesprek met ze aan?

Op 20 mei is de volgende sessie. De deelnemers hebben dus voldoende tijd om de stof op zich in te laten werken, nader onderzoek te doen en zich voor te bereiden op een heleboel nieuwe vragen. Bekijk de agenda voor 2019-2020.