De vraag naar innovatie is groter dan ooit. In een tijd waarin duurzaamheid centraal staat, is strategisch vooruitdenken bij het ontwikkelen van nieuwe bedrijfsmodellen en businesscases essentieel. Dit proces vergt tijd en aandacht. Daarom organiseren we de Bestart Bootcamp voor MKB’ers. Heb jij een duurzaam en innovatief bedrijfsidee? Dan willen we jou de kans geven om een vliegende start te maken.

Business Bootcamp 2024

In 2024 wil BeStart MKB-bedrijven ondersteunen die een duurzame businesscase willen realiseren. Onze MKB Bootcamp biedt bedrijven met een innovatief idee of nieuw businessmodel de kans om hun ambities waar te maken en met volle kracht vooruit te gaan. We helpen je om, naast je reguliere bedrijfsvoering, te blijven innoveren en verduurzamen. De bootcamp duurt in totaal vier dagen, die we verspreiden over een aantal maanden. Gedurende deze maanden, werk je heel gericht aan het valideren van je business idee en versnellen we de ontwikkeling van je businesscase. Dat doe je met een groep ondernemers die in dezelfde fase zitten. Ook na de bootcamp sessies blijven we je ondersteunen met gerichte coaching, deels eén op eén en deels met de groep.

Kickstart jouw Duurzame Toekomst

Doe mee aan de BeStart Bootcamp en zet de volgende stap in duurzaam ondernemerschap. Versnel je ontwikkeling, breid je netwerk uit en transformeer jouw innovatieve ideeën in krachtige, duurzame bedrijfsmodellen. Samen bouwen we aan een toekomst waarin jouw bedrijf én de planeet floreren.

Deze startups en scaleups gingen je voor

BE THE CHANGE

Markt

BeStart versterkt je marktstrategie. Een scan van je bedrijf vormt het startpunt. We ondersteunen je om je toegang naar de markt te optimaliseren, we helpen je je product-markt-fit te verfijnen, we ondersteunen je (herhaalbare) sales te genereren en we begeleiden je bij het opschalen van je bedrijf.

Talent

Bij het opschalen breidt je team zich uit. BeStart faciliteert de ontwikkeling van een sterke organisatiestructuur en -cultuur en helpt je bij het onderhouden van taakgerichte teams.

Kapitaal

Kapitaal is cruciaal. BeStart ondersteunt je om klaar te zijn voorinvesteerders en om de juiste financieringsstrategie te creëren. We brengen jein contact met relevante investeerders en financiers uit ons uitgebreidenetwerk.

Impact

Je schaalt niet alleen je bedrijf op, je schaalt ook je impact. BeStart helpt je hoe je je impact meet en hoe je je voortgang rapporteert.

Wat kun je verwachten

BeStart Networking Session
Bestart-netwerk

Dynamisch duurzaam
ecosysteem

Door deel te nemen aan het BeStart programma word je onderdeel van ons duurzame netwerk in Noord-Nederland. We verbinden je met investeerders, financiers, kennisinstellingen, early adopters en ervaren ondernemers die jouw duurzame businesscase willen versterken.

Coaching

Coaching op maat

Tijdens de bootcamp helpen onze businesscoaches je om je visie om te zetten in concrete doelen en acties. Je gaat in gesprek met mede-ondernemers en je krijgt advies van ondernemers met ervaring in het ontwikkelen en vermarkten van duurzame ondernemingen. Daarnaast werk je aan een 100 dagen plan met prioriteiten en check-in momenten om je voortgang te bewaken. Zo ondersteunen we je ook na de bootcamp op weg naar schaalbaar succes.

Business coaching image
Testlabs BeStart Portrait of Participant
Testlabs

Toegang tot testlabs en uitbreidingsmogelijkheden

In Noord-Nederland, een regio die uitblinkt in watertechnologie, groene chemie, circulaire plastics, duurzame energie en re-generatieve agritech, liggen de fundamenten van een duurzame toekomst. Deze sterke focus op innovatie biedt jou de unieke kans om je nieuwe technologieën gemakkelijk te testen, valideren en opschalen in onze geavanceerde labs. Daarnaast krijg je begeleiding en advies van topexperts en kun je profiteren van ons uitgebreide netwerk binnen deze dynamische sectoren. Met deze ondersteuning kun je jouw innovatieve ideeën verder ontwikkelen en transformeren naar duurzame en schaalbare oplossingen.

“Het op maat gemaakte acceleratorprogramma van BeStart heeft ons enorm waardevolle lessen geleerd voor het starten en opschalen van ons bedrijf. Zelfs na ons afstuderen zijn hun voortdurende steunen expertise geweldige troeven geweest die ons naar een succesvolle toekomst hebben gestuwd”

Frank van der Hulst
Hulo

“Het netwerk en de business developers van BeStart zijn ongelooflijk behulpzaam. Het programma heeft ons echt geholpen om 'aan' ons bedrijf te werken in plaats van 'in' ons bedrijf.”

Foto door Erik-Jan Koopmans
Marieke de Boer
Impacd Boats

“Ik ben naar Friesland verhuisd met SusPhos vanwege het ondersteunende netwerk en de talloze testmogelijkheden. Iedereen staat hier klaar om je te helpen.”

Marissa de Boer
SusPhos

Makers en movers

Maak kennis met de inspirators achter BeStart: onze initiatiefnemers, partners en bestuursleden. Zij vormen het hart van ons netwerk en verrijken het met innovatie en expertise.

“Wil je echt impact maken met duurzame innovatie? Wil je de tijd verkorten voordat je innovatie op de markt wordt geïntroduceerd? Sluit je aan bij BeStart en leer van de besten.”
“Wil je echt impact maken met duurzame innovatie? Wil je de tijd verkorten voordat je innovatie op de markt wordt geïntroduceerd? Sluit je aan bij BeStart en leer van de besten.”

Ronald Wielinga

Watercampus

“Paques is niet langer klein, maar dat gebeurt niet automatisch. Daarom willen we de lessen van opschalen en engineering delen met de rest van de keten.”
“Paques is niet langer klein, maar dat gebeurt niet automatisch. Daarom willen we de lessen van opschalen en engineering delen met de rest van de keten.”

Joost Paques

Paques

“BeStart is een transformationele ervaring. Door lid te worden maak je deel uit van een ondersteunende en levendige leergemeenschap. Samen ontsluiten we je potentieel en tillen we je naar een hoger niveau.”
“BeStart is een transformationele ervaring. Door lid te worden maak je deel uit van een ondersteunende en levendige leergemeenschap. Samen ontsluiten we je potentieel en tillen we je naar een hoger niveau.”

Hendrikus Venema

Innovatiepact Fryslân

BeStart: Your Catalyst for Change

Is BeStart geschikt voor jou?
  • Je hebt een duurzaam bedrijf(sidee): Je hebt een innovatief bedrijfsidee dat een helder probleem  oplost voor een (beoogde) groep klanten die bereid is te betalen voor jouw duurzame oplossing.
  • Naar de markt: Als MKB-ondernemer ben je bezig met de lancering van een nieuwe business case,  waar bij je uitdagingen aangaat zoals marktintroductie, financiering, opstarten van je team, en eventueel loskoppeling van een moederbedrijf.
  • Schaalbaar of herhaalbaar: Je duurzame product of dienst is niet alleen duurzaam, maar ook op termijn  ook schaalbaar of herhaalbaar.
  • Team: Jij bent als eigenaar of medewerker onderdeel van een MKB-bedrijf en wil rondom een innovatief en duurzaam idee een nieuw team bouwen.
  • Focus op het noorden: Jij bent een noorderling en/of je bedrijf heeft duidelijke ambities in de Noord Nederland, waar je bijdraagt aan de groei van deze dynamische regio.

Doe mee aan de BeStart Business Bootcamp!

Schrijf je vóór 20 september in.

of voor vragen kun je ons een mail sturen naar hello@bestart.nl
Ministerie Economische Zaken en Klimaat Logo
SNN logo
Europese Unie Regionale Ontwikkeling Logo
BeStart Meeting
By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.