In de wereld van startups is evolutie cruciaal. Doorgaans duurt de reis van een beginnende startup naar een bloeiende scale-up 5-7 jaar. Voor innovators op het gebied van klimaattechnologie is dit pad nog ingewikkelder vanwege de complexe marktdynamiek. Bij BeStart begrijpen we niet alleen deze uitdagingen, we zijn gespecialiseerd in het overwinnen ervan. Ons unieke programma van een jaar is speciaal ontworpen om de groei van duurzame technologiebedrijven te versnellen en u van een noviteit voor start-ups naar een sensatie op het gebied van schaalvergroting te katapulteren. Leidt u een klimaattechnologiebedrijf dat klaar is voor de volgende groeifase? Navigeer je in de cruciale overgang van startup naar scale-up? BeStart is jouw baken

Wees de verandering

Markt

BeStart versterkt uw marktstrategie. Een scan van je bedrijf vormt het startpunt. We ondersteunen u bij het verder verfijnen van uw markttoegang, uw productmarktfit, uw (herhaalbare) verkopen en bij het opschalen.

Talent

Bij het opschalen wordt je team groter. BeStart faciliteert de ontwikkeling van een robuuste organisatiestructuur en -cultuur en helpt u bij het cultiveren van uitvoeringsgerichte teams.

Hoofdstad

Kapitaal is cruciaal. BeStart ondersteunt u om klaar te zijn voor investeerders en om de juiste financieringsstrategie te creëren. We brengen je in contact met relevante investeerders en financiers uit ons uitgebreide netwerk.

Invloed

Je schaalt niet alleen je bedrijf op, je vergroot ook je impact. BeStart helpt je bij het meten van je impact en hoe je rapporteert over je voortgang.

Bestart-netwerk

Betreed ons dynamische Climate Tech-ecosysteem

Door je aan te sluiten bij BeStart, meld je je niet alleen aan voor een programma; je sluit je aan op een bloeiend klimaattechnologienetwerk in Noord-Nederland. Kom in contact met een breed scala aan investeerders, financiers, kennisinstellingen, early adopters en ervaren ondernemers, die allemaal graag uw sprong van start-upsucces naar scaleup-leider willen vergemakkelijken.

Coaching

Business Coaching op maat gemaakt voor groei

Onze toegewijde bedrijfscoaches zijn uw persoonlijke strategen en zetten uw gedurfde visies om in tastbare doelstellingen en dagelijkse prestaties. Profiteer van onze op maat gemaakte bedrijfstrainingen, ga zinvolle dialogen aan met mede-start-ups op het gebied van klimaattechnologie, doorgewinterde scaleup-leiders en stippel uw eigen weg uit naar schaalbaar succes.

Testlabs

Testlabs en uitbreidingsmogelijkheden

Noord-Nederland is niet alleen een regio; het is een bloeiend ecosysteem. We hebben veel geïnvesteerd in watertechnologie, groene chemie, circulaire kunststoffen, duurzame energie en (regeneratieve) agrotechnologie - de basis van een duurzame toekomst. U kunt uw technologie testen, valideren en opschalen in onze geavanceerde laboratoria. Met begeleiding van experts en een gemeenschap gericht op duurzaamheid, zal uw onderneming toonaangevend zijn op deze dynamische gebieden. We zijn er om u te helpen bij uw uitbreiding door u in contact te brengen met op maat gemaakte programma's en faciliteiten in de regio.

“Ik ben naar Friesland verhuisd met SusPhos vanwege het ondersteunende netwerk en de talloze testmogelijkheden. Iedereen staat hier klaar om je te helpen.”

Marissa de Boer
SusPhos

“Het netwerk en de bedrijfsontwikkelaars van BeStart zijn ongelooflijk behulpzaam. Het programma heeft ons echt geholpen om 'aan' ons bedrijf te werken in plaats van 'in' ons bedrijf.”

Foto door Erik-Jan Koopmans
Marieke de Boer
Impacd Boats

Makers en verhuizers

Maak kennis met de inspirators achter BeStart: onze initiatiefnemers, partners en bestuursleden. Zij vormen het hart van ons netwerk en verrijken het met innovatie en expertise.

“Wil je echt impact maken met duurzame innovatie? Wil je de tijd verkorten voordat je innovatie op de markt wordt geïntroduceerd? Sluit je aan bij BeStart en leer van de besten.”
“Wil je echt impact maken met duurzame innovatie? Wil je de tijd verkorten voordat je innovatie op de markt wordt geïntroduceerd? Sluit je aan bij BeStart en leer van de besten.”

Ronald Wielinga

Watercampus

“Paques is niet langer klein, maar dat gebeurt niet automatisch. Daarom willen we de lessen van opschalen en engineering delen met de rest van de keten.”
“Paques is niet langer klein, maar dat gebeurt niet automatisch. Daarom willen we de lessen van opschalen en engineering delen met de rest van de keten.”

Joost Paques

Paques

“BeStart is een transformationele ervaring. Door lid te worden maak je deel uit van een ondersteunende en levendige leergemeenschap. Samen ontsluiten we je potentieel en tillen we je naar een hoger niveau.”
“BeStart is een transformationele ervaring. Door lid te worden maak je deel uit van een ondersteunende en levendige leergemeenschap. Samen ontsluiten we je potentieel en tillen we je naar een hoger niveau.”

Hendrikus Venema

Innovatiepact Fryslân

BeStart: uw katalysator voor verandering

Is BeStart geschikt voor jou?
  • Je bent klaar voor schaal: Je product of dienst is niet alleen duurzaam, maar ook schaalbaar.
  • Naast het prototype: Je bent klaar om je marktbereik uit te breiden.
  • Marktfit bereikt: U hebt uw niche geïdentificeerd of een startende klant binnengehaald.
  • Team: Je bent een gedreven leider met (bij voorkeur) een ondersteunend team dat klaar is voor groei.
  • Focus op het noorden: Je ambities sluiten aan bij het klimaattechnologielandschap van Noord-Nederland.
  • Je basis ligt in het noorden, of je hebt vooruitzichten en/of duidelijke ambities in de regio.

Meld je aan om aan de slag te gaan
Van start naar Scaleup Journey!

Schrijf je in voor 1 maart.
Maak indruk op ons met je pitch na de eerste screening en neem deel aan het acceleratorprogramma vanaf het voorjaar van 2024!

of voor vragen kun je ons een mail sturen naar hello@bestart.nl
BeStart Meeting
By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.